انواع استراتژی رشد کسب و کار

انواع استراتژی رشد کسب و کار
28 مرداد 1403
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 128
فهرست محتوا

در حال حاضر هر کسب و کاری برای موفقیت و رشد، به یک استراتژی رشد مشخص نیاز دارد. با کمک استراتژی رشد، کسب و کار در مسیر اهداف بزرگ گام برمی‌دارد و رشد و توسعه خوبی پیدا می‌کند. صاحبان کسب و کار میتوانند از این استراتژی‌ها استفاده کرده و شاهد پیشرفت بیزینس خود باشند. در این مطلب با چند مورد از انواع استراتژی رشد کسب و کار آشنا می‌شویم و به تاثیر آنها بر روی بیزینس اشاره می‌نماییم.

استراتژی رشد کسب و کار چیست؟

 

استراتژی رشد کسب و کار چیست؟

در تعریف استراتژی میتوان گفت استراتژی یک برنامه عملی است که جهت دستیابی به یک هدف خاص طراحی می‌شود. استراتژی رشد هم به همین معنا بوده و یک برنامه عملی برای رشد و توسعه کسب و کار محسوب می‌شود. این برنامه عملی شامل یک طرح جامع است که مسیر رسیدن به جایگاه مورد نظر را از جایگاه فعلی نشان می‌دهد. اهداف استراتژی رشد هم شامل افزایش سود، افزایش دارایی‌ها و منابع، افزایش سهم بازار و توسعه خدمات و محصولات می‌باشد. هر کسب و کاری با توجه به شرایط و ویژگی‌های خود میتواند از بهترین استراتژی رشد استفاده کرده و از مزایای آن بهره‌مند شود.

اهمیت استراتژی رشد برای کسب و کار

استراتژی رشد برنامه کامل و جامعی است که بازار هدف، چشم‌اندازها و منابع مالی کسب و کار را قادر می‌سازد تا در مسیر رشد گام بردارند. برخی مدیران یا تاجران تصور دارند که برای موفقیت و بهبود وضعیت کسب و کار خود به منابع مالی زیادی نیاز دارند. در صورتی که با یک استراتژی رشد مناسب میتوانند به بسیاری از اهداف خود رسیده و از رقبا پیشی بگیرند. تحقق اهداف و رسیدن به موفقیت نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی است که با استفاده از استراتژی رشد به خوبی قابل دستیابی است.

6 استراتژی رشد کسب و کار

6 استراتژی رشد کسب و کار

در این بخش به چند مورد از مهمترین استراتژی‌های رشد کسب و کار اشاره می‌کنیم تا با توجه به شرایط خود و وضعیت کسب و کارتان بهترین مورد را انتخاب نمایید.

1. نفوذ در بازار

نفوذ در بازار، از استراتژی‌های رشد مهم است که اغلب شرکت‌های کوچک در ابتدا از آن استفاده می‌کنند. هدف از استراتژی نفوذ در بازار، افزایش سهم در بازار محصولات فعلی است. در این استراتژی توجه افراد به محصول فعلی، بازار فعلی و نحوه افزایش سهم در بازار معطوف می‌گردد. یکی از روش‌های مرسوم برای موفقیت در استراتژی نفوذ در بازار، کاهش قیمت محصول است. همچنین با انواع تبلیغات میتوان در این استراتژی موفق‌تر حاضر شده و علاوه بر حفظ مشتریان فعلی، مشتریان جدیدی از طریق تبلیغات به دست آورد.

2. توسعه بازار

در استراتژی توسعه بازار، تمرکز بر روی توسعه محصولات و ارائه محصولات موجود به مشتریان جدید است. در صورتی که محصول از کاربردهای مختلفی برخوردار باشد و یا خدمات متنوعی از طریق شرکت ارائه شود، بازارهای زیادی وجود دارند که میتوانند تحت هدف قرار بگیرند. البته این موضوع تا حد زیادی به میزان بودجه و منابع مالی بستگی دارد. با این حال با استفاده از راه‌هایی میتوان از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

3. توسعه و گسترش محصول

در استراتژی توسعه محصول، تمرکز بر روی بازاریابی یک محصول جدید در بازارهای آنلاین است. بازاریابی محصولات در فضای آنلاین، امکان پیشرفت سریع را فراهم می‌کنند. استراتژی توسعه محصول به شرکت کمک می‌کند تا خط تولید خود را گسترش دهد و یا محصولات خود را دوباره طراحی کرده و فروش و درآمد خود را افزایش دهد.

4. استمرار در نوآوری

برای دوام آوردن در بازار رقابتی، استمرار در نوآوری بسیار مهم است. استمرار در نوآوری شامل ترغیب به ایده‌پردازی و استفاده از ایده‌های جدید، پرورش خلاقیت و پذیرش تغییر است. برای همین کسب و کارها میتوانند با کاوش مستمر فرصت‌های جدید و استفاده از فناوری‌های نوظهور، خود را برتر و متمایزتر از رقبا جلوه دهند و مزیت رقابتی خود را حفظ کنند.

5. تقسیم بازار

از دیگر انواع استراتژی رشد کسب و کار میتوان به تقسیم بازار اشاره کرد. این استراتژی رشد کمک می‌کند تا بازار فروش بر اساس مواردی نظیر علایق مشتریان، نیازهای مشتریان، رفتار مشتریان، موقعیت جغرافیایی مشتریان و غیره به خوبی تقسیم شود. با تقسیم‌بندی بازار هدف میتوان کمپین‌های مختلف با متغیرهای گوناگون راه‌اندازی کرد. هر چقدر کمپین‌ها هدفمندتر باشند، درصد موفقیت آنها بیشتر می‌شود.

6. همکاری با سایر کسب و کارها

همکاری با سایر کسب و کارها، از دیگر انواع استراتژی رشد کسب و کار است که رشد قابل توجهی را برای شرکت به ارمغان می‌آورد. با ترکیب و ادغام دو یا چند کسب و کار با هم، سود قابل توجهی برای هر یک از آنها حاصل می‌شود. البته این استراتژی رشد برای کسب و کارهایی مناسب است که میتوانند مشتریان خود را با هم به اشتراک بگذارند.

چند نکته جهت توسعه یک استراتژی رشد موثر

 

چند نکته جهت توسعه یک استراتژی رشد موثر

در زمان شروع یک استراتژی رشد کسب و کار بهتر است به چند نکته توجه کرده تا بتوان آن را به خوبی توسعه داد:

  • استفاده از یک الگوی استراتژی رشد: به کارگیری یک الگوی استراتژی رشد باعث می‌شود تا تمام عناصر مورد نیاز در استراتژی‌ای که برای رشد و موفقیت کسب و کار انتخاب شده است، به خوبی ادغام شوند.
  • ایجاد ارزش: برای موفقیت استراتژی رشد و توسعه آن باید چیزی که کسب و کار را از رقبا متمایز می‌کند مشخص کرده و ارزش هر محصول یا خدمت را تعریف کرد.
  • تجزیه و تحلیل رقبا: با تجزیه و تحلیل رقبای خود میتوان نسبت به کارهای موثر یا بیهوده‌ای که انجام می‌دهند، اطلاع پیدا کرده و از آنها جهت توسعه استراتژی رشد استفاده کرد.
  • نظارت بر عملکرد سازمان: استراتژی‌های رشد موثر به شاخص‌های کلیدی عملکرد نیاز دارند. با این KPIها میتوان نسبت به جنبه‌های موثر و غیر موثر استراتژی اطلاع پیدا کرد. این اطلاعات برای مدیریت هزینه‌های بازاریابی مناسب هستند.

جمع بندی

در این مطلب در خصوص انواع استراتژی رشد کسب و کار صحبت کردیم و با اهمیت و تاثیر آنها بر روی کسب و کار آشنا شدیم. استراتژی‌ رشد را میتوان با توجه به وضعیت کسب و کار انتخاب کرده و مسیر رشد و توسعه آن را هموار کرد. با انواع استراتژی رشد کسب و کار میتوانید شاهد موفقیت بیزینس خود باشید و به بسیاری از اهداف تجاری خود دست یابید.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی