قدرت کوچینگ در کسب و کار

قدرت کوچینگ در کسب و کار
7 فروردین 1403
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 118
فهرست محتوا

در چند سال اخیر اهمیت کوچینگ کسب و کار یا بیزینس کوچینگ بیش از قبل شده است. بیزینس کوچینگ فرآیندی است که طی آن یک کوچ یا مربی به صاحب کسب و کار در راستای تحقق اهداف کمک می‌نماید. کوچینگ در رشد کسب و کار و بهبود وضعیت آن تاثیر زیادی دارد و مسیر رشد و تحقق اهداف را هموار می‌نماید. در ادامه در خصوص قدرت کوچینگ در کسب و کار صحبت کرده و با مزایای آن آشنا خواهیم شد.

 

بیزینس کوچینگ چیست و چه زمانی به آن نیاز است؟

کوچینگ کسب و کار یا بیزینس کوچینگ فرآیندی است که طی آن یک مربی حرفه‌ای مشاوره‌های لازم جهت دستیابی به اهداف را به صاحب کسب و کار می‌دهد. این فرآیند باید توسط کوچ یا مربی کسب و کار حرفه‌ای انجام شود تا بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. مربی کسب و کار حرفه‌ای به بهبود طرز تفکرات، مهارت‌های رهبری، تقویت نقاط ضعف و غیره کمک کرده و شرکت را به سمت موفقیت‌های مالی هدایت می‌کند. برخی کسب و کارها تنها در زمان مواجه شدن با مشکلات به فکر کمک گرفتن از یک نیروی خارج از سازمان می‌افتند. این در حالی است که شرکت‌های موفق از همان مراحل اولیه و راه‌اندازی کسب و کار به سراغ یک بیزینس کوچ حرفه‌ای و استفاده از خدمات کوچینگ کسب و کار می‌روند. با این حال به طور کلی در شرایط زیر قطعا به کوچینگ کسب و کار نیاز است:

 

بیزینس کوچینگ چیست و چه زمانی به آن نیاز است؟

 

  • راه‌اندازی کسب و کار جدید
  • نیاز به افزایش درآمد و توسعه بازار
  • نیاز به توسعه محصولات و خدمات
  • نیاز به تعیین اهداف و هویت برند
  • نیاز به ایجاد ساختار مناسب در سازمان
  • ارزیابی عملکرد رهبری سازمان
  • بهبود نقاط ضعف مدیران و کارمندان
  • تعیین روش مدیریت مناسب با توجه به فرهنگ سازمانی
  • نیاز به توسعه هوش تجاری در مدیران و کارمندان

 

خدمات بیزینس کوچینگ و مزایای آن

زمانی اقدامات و رفتارهای کارکنان سازمان یا مدیران بهبود پیدا می‌کند که یک مربی یا کوچ کسب و کار آنها را همراهی نماید. خدمات بیزینس کوچینگ مزایای زیادی برای سازمان و اعضای تیم در پی دارد که مهمترین آنها به شرح زیر است:

  • هماهنگی و ارزیابی تیم به منظور ارزیابی عملکرد و نحوه برقراری ارتباط میان اعضای تیم
  • تمرکز به گونه‌ای استراتژیک بر بازاریابی کسب و کار و افزایش درآمد
  • رشد سریع‌تر و مداوم بیزینس
  • مدیریت زمان و اخذ بهترین تصمیم‌ها
  • شناسایی مشکلات به شکل ریشه‌ای
  • رشد فردی مدیران و اعضای سازمان
  • بهره‌وری بالای تیم و نزدیک شدن روز به روز به اهداف
  • شناسایی موانع موجود در مسیر موفقیت و برطرف کردن آنها

 

تاثیرات و قدرت کوچینگ در کسب و کار

صاحبان کسب و کار با استفاده از فرآیند بیزینس کوچینگ میتوانند تاثیرات قابل توجهی بر روی کسب و کار خود داشته باشند. از جمله:

 

تاثیرات و قدرت کوچینگ در کسب و کار

 

  1. کشف ارزش‌ها و چشم‌اندازها

ارزش‌ها و چشم‌اندازهای هر کسب و کاری باید در زمان راه‌اندازی و یا در مراحل اولیه آن مشخص شود. صاحبان کسب و کار باید ارزش‌های متمایزکننده خود نسبت به رقبای موجود را بشناسند و نسبت به ایجاد ارزش‌های جدید تصمیم‌گیری نمایند. این در حالی است که برخی از کسب و کارها از این موضوع اطلاعی نداشته و هیچ ارزش و چشم‌اندازی برای خود مشخص نمی‌کنند. برای همین با کوچینگ کسب و کار میتوان ارزش‌های کسب و کار را شناسایی کرده و یا انتظارات و چشم‌اندازها را با ارزش‌ها هماهنگ کرد. همچنین با کوچینگ کسب و کار امکان توسعه ارزش‌ها و بهبود آنها وجود دارد.

  1. ترسیم مسیر رشد کسب و کار

ترسیم مسیر رشد کسب و کار و رسیدن به جایگاه مورد نظر، از مهمترین وظایف کوچ کسب و کار است. افرادی که به عنوان کوچ کسب و کار فعالیت می‌کنند، باید به شکل واقع‌بینانه و در نظر گرفتن پتانسیل کسب و کار، مسیر رشد آن را مشخص نمایند. بیزینس کوچ با در نظر گرفتن تمام جوانب و امکانات موجود، بهترین مسیر را تصویرسازی کرده و مسیر رشد را هموار می‌نماید.

  1. تعیین اهداف و راهبردها

قدرت کوچینگ در کسب و کار تنها به موارد قبلی محدود نشده و در تعیین اهداف و راهبردها نیز موثر است. کوچ کسب و کار با توجه به نیازها و تحلیل‌های انجام شده، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت را تعیین می‌کند و برنامه‌های عملی جهت دستیابی به این اهداف را تدوین می‌نماید. هر چقدر اهداف قابل اندازه‌گیری و مشخص‌تر باشند، احتمال موفقیت و دستیابی به آنها بیشتر است.

  1. ارتقاء مهارت‌ها و توانمندی‌ها

بیزینس کوچینگ به ارتقای مهارت‌ها و توانمندی‌های صاحبان کسب و کار و اعضای تیم نیز کمک می‌کند. کوچ در این فرآیند با توجه به نیازهای شغلی، به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های لازم جهت رقابت در بازار را به دست آورند و توانمندی بیشتری پیدا کنند.

 

دستاوردهای کسب و کار با بیزینس کوچینگ

حضور بیزینس کوچ در کسب و کار با مزایای زیادی همراه است و دستاوردهای متعددی را برای سازمان و اعضای آن در پی دارد. از جمله:

  • هدف‌گذاری دقیق‌تر: با استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ میتوان هدف‌های دقیق‌تر و قابل دستیابی‌تری را مشخص کرده و برای رسیدن به آنها از بهترین راهبردها و استراتژی‌ها استفاده کرد.
  • راهنمایی و هدایت: کوچ کسب و کار مدیر و اعضای تیم را هدایت کرده و در مسیر رشد و توسعه قرار می‌دهد.
  • بهبود عملکرد: با کمک بیزینس کوچ میتوان عملکرد کسب و کار را بهبود بخشیده و به اهداف مورد نظر خود نزدیک‌تر شد.
  • کسب موفقیت و متمایز شدن از رقبا: با کوچینگ کسب و کار میتوان مسیر موفقیت را سریع‌تر طی کرده و نتایج مطلوب را در کمترین زمان به دست آورد.
  • بهبود مهارت‌های نرم و سخت: یکی از وظایف کوچ کسب و کار، آموزش و بهبود مهارت‌های نرم و سخت است. در خصوص مهارت‌های نرم باید به خود آگاهی، اعتماد به نفس، هوش هیجانی و خوش‌بینی و در رابطه با مهارت‌های سخت باید به مهارت‌های تحلیلی و برنامه‌ریزی‌های استراتژیک اشاره کرد.

 

جمع بندی

قدرت کوچینگ در کسب و کار بسیار زیاد است و نمیتوان از آن چشم‌پوشی کرد. بنابراین اگر صاحب کسب و کار هستید و به رشد بیزینس و هموار شدن مسیر رشد و توسعه آن اهمیت می‌دهید، از خدمات کوچینگ کسب و کار غافل نشوید. جهت برخورداری از بهترین بیزینس کوچ‌های ایران با مجموعه ایران بیزینس مستر تماس حاصل فرمایید.

مشاوره رایگان

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پیشنهادی